4-U-2
4-U-2

Westerparkhotel Amsterdam

Duurzaam hotel op het terrein van de Westergasfabriek Amsterdam

In opdracht van Westergasfabriek Hotel B.V. gaat Heddes Bouw & Ontwikkeling een hotel realiseren in het voormalige stadsdeelkantoor op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam. Het hotel krijgt een duurzaam karakter en wordt geëxploiteerd door de hotelketen Conscious Hotels.

Het nieuwe Conscious Hotel wordt gevestigd in een historisch en monumentaal pand, dat zijn uitstraling zal behouden. In het pand zullen door Heddes Bouw & Ontwikkeling 89 hotelkamers worden gerealiseerd. Het ontwerp hiervan was een uitdagende opgave, welke architect Hylkema voor zijn rekening heeft genomen.

De bouw is reeds gestart in de vorm van het strippen van de binnenzijde van het gebouw. Vervolgens zullen de constructieve werkzaamheden worden verricht die onder andere het verstevigen van de bestaande houten balklaag omvatten, door het aanbrengen van circa 2.000 strekkende meter hout, waarna de hotelkamers zullen worden gerealiseerd.
Een uitdagend onderdeel van dit project is het realiseren van de nieuwe lift welke naar de kelderverdieping gaat, door de bestaande keldervloer heen onder het grondwaterniveau. Op deze kelderverdieping zal ook een installatie van de warmte-koude opslag worden gerealiseerd. 

 

http://www.heddes.nl/projecten/westerparkhotel-amsterdam/

 

In samenwerking met Heddes Bouw & ontwikkeling maken wij de vloeren wanden en plafonds op dit mooie project. 

Contact

Telefoon:

06 123 09 256

 

4-U-2 is in het bezit van een VCA- certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers )

 

NAAR BOVEN